Close

FRANCHISE

Heeft u er altijd al van gedroomd om een eigen horeca zaak te beginnen waarbij passie en kwaliteit op de eerste plaats staan; laagdrempelig en dynamisch, leuke mix aan gasten en dat alles in een eigentijds interieur? Dan is ondernemer worden met uw eigen ‘De Pasta Kantine’ misschien wel iets voor u.

de-pasta-kantine
HET CONCEPT

Bij ‘De Pasta Kantine’ draait het om authentieke, pure en smaakvolle gerechten, geïnspireerd door de Italiaanse keuken. In ons restaurant serveren wij Italiaanse pasta’s, salades, spuntini (kleine voorgerechten), specialiteiten, sandwiches en desserts. Alle gerechten worden vers bereid met natuurlijke en pure ingrediënten. Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische producten, in balans met prijs en kwaliteit. Zo maken wij de pasta’s met Italiaanse durum tarwe en 20% scharreleieren voor een lekkere stevige pasta. Alle gerechten zijn aantrekkelijk geprijsd; onder de € 15,00.

Alle pasta’s en salades zijn in normale en kleine porties te bestellen. Onze gasten kunnen zelf hun “Italiaanse tafel” samenstellen door verschillende voor- en hoofdgerechten te laten serveren, beter bekend als “shared-dining”.

Het interieur is eigentijds en industrieel, met een knipoog naar de kantine van de jaren 70. De keuken is open. Gasten komen en gaan voor een snelle hap of een gezellige avond. Alleen of met een groep vrienden of familie. Dit alles geeft een levendige sfeer waarbij de gasten op hun gemak zijn.

HET ONTSTAAN

Oprichter Leon Hablé bezocht tijdens zijn hotelschoolstage in Brussel regelmatig een restaurant waar ze alleen maar spaghetti serveerden, in kleine of grote porties, met bolognese saus of ham & kaas, een fles rood of wit. Die ervaring was 30 jaar later de basis voor ‘De Pasta Kantine’.
Na tientallen jaren in het bedrijfsleven actief te zijn geweest, besloot Leon om in juli 2013 zijn droom na te jagen: het hebben van een Italiaanse georiënteerd restaurant waar je heerlijk kunt eten voor een beperkt budget.

Leon is in september 2013 trainingen gaan volgen in Italië bij de meesterkok Alessandro Maver in Umbrië. In december 2013 heeft hij, samen met zijn vrouw Liesbeth, marktonderzoek gedaan in Rotterdam, waarna de eerste ‘De Pasta Kantine’ op 16 januari 2014 geopend is op de Pannekoekstraat in Rotterdam. Dit pilot restaurant is gebruikt als basis om het concept verder te ontwikkelen, te testen en bij te sturen.

Op 19 januari 2015 is de tweede ‘De Pasta Kantine’ geopend op het Prins Hendrikplein in Den Haag. De derde eigen beheer ‘De Pasta Kantine’ is op 6 juni 2016 open gegaan op de Veemarktstraat in Breda.


de-pasta-kantine
DE VOORDELEN

Franchising biedt veel voordelen, vooral samen op een effectieve manier en sneller tot goede resultaten te komen.
Een aantal voordelen voor u op rij:

  • deelname aan een bewezen concept
  • sneller resultaat mogelijk, beperkte aanloopverliezen
  • ondersteuning en trainingen van franchisegever
  • betere focus mogelijk op dagelijkse bedrijfsvoering
  • meeliften op marketingcampagnes
  • betere inkoopprijzen door collectieve afspraken
  • betere locaties, verhuurder kiest voor zekerheid bewezen concept
  • ervaringen uitwisselen met collega-franchisenemers (benchmarking)

Maar vooral  de combinatie van deze voordelen met de gemotiveerde inbreng van u als gastheer of gastvrouw, zorgen voor hét verschil.   

WAT DOEN WIJ ALS FRANCHISEGEVER

Wij begeleiden u volledig bij de opstart van uw zaak. Onze ervaring en expertise stellen wij in zijn geheel ter beschikking aan de franchisenemer om zo vlot en efficiënt tot de opening van uw zaak te komen.

Eenmaal operationeel heeft de franchisenemer ook alle voordelen van onze groep op het gebied van inkoop, marketing & communicatie, administratie & boekhouding, opleidingen, automatisering en dergelijke.

In het franchisesysteem worden voor deze verleende rechten, adviezen en ondersteuning vergoedingen berekend in de vorm van maandelijkse fee’s.


de-pasta-kantine
VOORWAARDEN VOOR U ALS FRANCHISENEMER
  • Passie voor de Italiaanse keuken
  • Spontaan en sociaal vaardig
  • Zet de gast centraal als gastheer/gastvrouw
  • Hardwerkend en hands-on mentaliteit
  • Enthousiast, gedreven en resultaatgericht
  • Ziet het personeels als dé belangrijkste factor
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Absolute teamspeler en motivator
  • Horeca gerelateerde opleiding
  • Ervaring in de horeca is een pré
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal

Het concept is uitermate geschikt voor een echtpaar/partners die beiden in het restaurant willen werken.

FINANCIEEL
  • Investering € 250.000,- tot € 450.000,- *
  • 30% eigen vermogen (€ 75.000,- tot € 135.000,-)
  • Entreegeld € 15.000,-
  • Franchise fee: 1ste jaar 4%, 2de jaar 5%, vanaf 3de jaar 6%
  • Marketing bijdrage 1,5%

* afhankelijk van mogelijkheden tot overname van een bestaand restaurant of opbouw vanaf casco.

PAND & LOCATIE
  • Medium high traffic locatie
  • Parkeren in de buurt en goede bereikbaarheid OV
  • Industrieel pand met hoge plafonds, 400m2
  • 120-140 plaatsen binnen en 80 plaatsen terras

de-pasta-kantine
INTERESSE IN UW EIGEN ‘DE PASTA KANTINE’?

Klik op deze link voor het franchise aanmeldingsformulier en vul de gegevens volledig in.
Na ontvangst nemen wij contact met u op.